2 SĂPTĂMÂNI
Cotoare de mere. De obicei se descompun mai rapid, fiind atacate de diverse animale, cum ar fi şobolanii.
1 LUNĂ
Prosoape din hârtie, pungi din hârtie, şerveţele, ziare etc. Hârtia igienică lăsată pe pământ se descompune mai greu dacă nu este supusă la Intemperii.
6 SĂPTĂMÂNI
Cutii din carton subţire, pungi din hârtie mai groase, coji de banane. Se pot descompune mai greu dacă vremea este rece. Cojile de banane conţin celuloză, materialul din care este fabricat celofanul.
2-3 LUNI
Carton, ambalaje din carton, ambalaje ceruite din carton pentru lapte, sucuri şi fructe. Timpul de descompunere variază foarte mult în funcţie de grosimea cartonului.
6 LUNI
Haine şi ţesături din bumbac, cum ar fi tricouri, lenjerie intimă, ciorapi etc. Dintre toate textilele, bumbacul este cel mai biodegradabil. Bumbacul poate deveni un compost în condiţii umede şi calde.
1 AN
Îmbrăcăminte şi ţesături din lână, cum ar fi pulovere şi şosete. Lâna este un produs natural, care atunci când se descompune eliberează în sol substanţele nutritive fără niciun prejudiciu pe termen lung asupra mediului.
2 ANI
Placajul din lemn, coji de portocală, mucuri de ţigări. Unele cercetări indică faptul că mucurile de ţigară s-au descompus în mal bine de un deceniu, dar există şi metode de reciclare.
PÂNĂ LA 5 ANI
Îmbrăcăminte şl ţesături grele din lână, cum ar fi paltoane, pături sau covoare.
ÎNTRE 10 Şl 20 DE ANI
Pungi din plastic. Multe pungi noi sunt concepute pentru a se descompune atunci când sunt expuse la lumina soarelui, deşi majoritatea sunt fabricate din polietilenă de înaltă densitate. Câteva studii au sugerat că descompunerea lor poate dura, uneori, chiar aproape 1000 de ani.
30-40 DE ANI
Articole din nailon, cum ar fi colanţi şi fâşuri, covoare sintetice, scutece de unică folosinţă. în timp ce sunt extrem de convenabile şl utile, scutecele de unică folosinţă sunt tratate cu mai multe substanţe chimice toxice: toluen, etilbenzen, xilen, dioxină şi limonen. Unii cred că acestea se descompun în 500 de ani, în funcţie de condiţii.
50 DE ANI
Cutii de conserve, anvelope auto, pantofi pentru sport, ceşti de cafea, piele netratată chimic. Pielea tratată chimic, pielea mal groasă a pantofilor sau poşetelor, se descompune în aproximativ 80 de ani.
75-80 DE ANI
Pungi de chipsuri, cu folie de plastic metalizată în interior.
100 DE ANI
Suport cu şase inele de plastic pentru băuturi. Unii zic că se descompun după 450 de ani, dar sunt deosebit de periculoase pentru animale.
CIRCA 200 DE ANI
Cutii din aluminiu pentru băuturi. Se vehiculează şi un timp de o jumătate de mileniu şi, din nou, sunt un pericol pentru animalele mici, care se pot bloca în interior. Reciclarea aluminiului se poate face cu costuri de energie mai mici pentru cutiile reciclate (20) decât costul pentru producerea uneia noi.
500 DE ANI
Recipiente din plastic. Aceste produse petrochimice nu sunt biodegradabile pe deplin şi substanţele chimice rămân în sol. Multe recipiente din plastic sunt fabricate din tereftalat de polietilenă (PET), care este aproape imposibil de a se descompune în oricare perioadă de timp rezonabilă.
1-2 MILIOANE DE ANI
Borcane din sticlă şi sticle. Sticla este compusă în principal din siliciu, care este unul dintre mineralele cele mai stabile şi de durată de pe Pământ. Sticla este casantă şi cioburile afectează creaturile tentate să mănânce sau să lingă resturile de mâncare sau de băutură.
PESTE 2 MILIOANE DE ANI
Baterii şi acumulatori. în timp ce carcasele metalice subţiri se descompun în cele din urmă, substanţele chimice toxice din interior, precum clorura de zinc, plumbul, mercurul şi cadmiul, intră în sol. De ceea, bateriile ar trebui să fie reciclate decât să fie puse în coşul de gunoi.