Actiunile de informare si constientizare ale Asociatiei De Dezvoltare Intercomunitara Olt Eco si ale reprezentantiilor Consiliului Judetean au inceput sa dea roade, locuitorii judetului nostru devin responsabili!

Fiecare dintre noi ca reprezentant al comunității are puterea și obligația de a influența procesul de ecologizare a propriei localitati. Noi trebuie să depozităm deșeurile în locuri special amenajate și cat posibil pe fractii ce pot fi reciclate.

Ce este reciclarea?

Reciclarea presupune separarea și colectarea materialelor în vederea transformării lor în produse utile noi. O mare parte din aluminiu, sticlă, hârtia sau oțelul folosite astăzi în întreaga lume sunt deja provenite din reciclare. Sticla și oțelul pot fi reciclate de nenumărate ori. Deasemenea reciclarea permite comunității să reducă costurile de depozitare a deșeurilor.

Devenim o comunitate activă care depune efort pentru a îmbunătăți lucrurile. Este prima dată când organizăm un asemenea eveniment, dar cu siguranță vom continua. Am realizat o hartă și am împărțit localitatea pe zone, care vor fi strabatute pas la pas pe rând. Prin aceasta acțiune dorim să facem oamenii să conștientizeze și să nu se mai arunce gunoi în locurile nepermise. Avem sprijinul primăriilor care pun la dispoziție saci pentru colectare selectiva  și sperăm ca prin rezultatul muncii depuse să obținem ce ne-am propus.”

Stația Corabia

 

Depozit Bălteni

 

Stație transfer Balș

 

Stație transfer Caracal

 

Stație transfer Corabia

 

Stație transfer Scornicești

Campania de informare facuta de OLT-ECO si UIP-Consiliul Judetean la nivelul judetului Olt a inceput in data de 04 octombrie 2022 cu comunele unde gradul de colectare selectiva a deseurilor a fost foarte redus: Tia Mare, Falcoiu, Barza, Gavanesti, Coteana, Valea-Mare, Curtisoara si Serbanesti.

In sprijinul acestei campanii alaturi de angajatii ADI OLT-Eco si Uip-Consiliul Judetean au fost alaturi primarii,viceprimarii si delegati ai primariilor.

Campania a fost facuta din poarta in poarta prin impartirea pliantelor la toti locuitorii comunelor.
Informarea a fost facuta si verbal pentru o mai buna intelegere a oamenilor pentru selectarea gunoiului.
In urmatoarele luni,campania va cuprinde toate localitatile din judetul Olt,prin diseminarea de materiale informative catre publicul tinta, acoperind un procent cat mai mare din gospodariile judetului.

De 3 luni avem și ultima componentă a SMID-ului și anume: colectarea din poartă în poartă în mediul rural și în zona de case a mediului urban se face săptămânal. Colectarea selectivă se face o dată la 2 săptămâni în mediul rural și la fel în zona de case a mediului urban.

În următoarea perioadă ADI Olt Eco cât și UAT-urile vor demara campanii de informare și de conștientizare a utilizatorilor serviciului de salubrizare cu privire la modul de colectare selectivă a deșeurilor pe cele patru fracții: plastic, hârtie, sticlă și metal.